Pentru un inceput de saptamana cat mai frumos si plin de energie, va propun un chec cu ricotta si pudra de roscove, un dulce simplu si aromat, numai bun de servit alaturi de cafea, ceai, lapticul de dimineata sau in orice moment al zilei.
Checul, datorita ricottei din compozitie ,are o consistenta umeda pe care eu o ador iar pudra de roscove ii da o o aroma speciala.
Ingrediente:
- 6 oua
- 500 g ricotta (sau urda)
- 350 g zahar
- 310 g faina
- 1 pliculet de praf de copr ( 15 g )
- 40 g pudra de roscove ( 3 linguri cu varf )
- 4 linguri de lapte
- un varf de lingurita de sare
Mod de preparare pentru reteta de chec cu ricotta si pudra de roscove:
Intr-un alt bol micut amestecam si omogenizam bine pudra de roscove cu cele 4 linguri de lapte, apoi incorporam 6 linguri din compozitia cu ricotta.
Acoperim doua forme de chec cu dimensiunile 11x25x6 (h) si punem compozitia alba, incercand sa o impartim in cantitati egale in ambele tavi. Deasupra punem din compozitia cu pudra de roscove (impartita in doua parti si aceasta).
Coacem 40-45 de minute la 180 °C, cuptor preincalzit. Dupa ce sunt coapte le scoatem pe un gratar sa se racesca, apoi feliem si servim.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.