Cheesecake cu ananas si cocos, un desert racoritor si delicios, fara coacere, perfect pentru zilele calduroase de vara si nu numai. L-am facut cu gandul la celebrul cocktail Piña Colada, care contine ananas (suc sau piure), lapte de cocos si rom alb. Eu l-am adaptat in functie de ingredientele pe care le aveam la indemana si a iesit cel mai bun si aromat cheesecake.
Eu nu pot decat sa vi-l recomand, va asigur ca va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
- Baza ( tava de 24 cm diametru)
- 200 g biscuiti simpli
- 100 g unt
- 2 linguri de lapte
- Crema
- o cutie de ananas in suc propriu (565 g)
- 400 g crema de branza tip Philadephia
- 250 g smantana pentru frisca
- 170 g zahar
- 50 ml cocktail pina colada ( sau rom alb/ lichior de cocos)
- 10 g gelatina ( 5 foi sau 12 g gelatina granule/praf)
- Jeleu
- 200 ml suc de ananas ( cel din conserva)
- 30- 40 g zahar
- 2 foi (4 g sau 5 g granule/praf)
- 30 g fulgi de cocos
- Decor
- nuca de cocos deshidrata (feliute)
- bucati de ananas din conserva
- cirese confiate
Mod de preparare cheesecake cu ananas si cocos – Piña Colada
Intai desfacem conserva de ananas in suc propriu, scurgem sucul si peunem la scurs feliile. Una pastrati-o deoparte pentru decor.
Pentru baza, macinati biscuitii, puneti-i intr-un bol si turnati peste ei untul topit si cele doua linguri de lapte. Amestecati foarte bine, transferati compozitia in forma de 24 cm si presati cu un pahar pentru a nivela compozitia. Nu apasati exagerat deoarece baza va fi prea tare, dar nici lejer, sa nu se sfarame cand veti taia feliile.
Bagati tava la frigider si preparati crema.
Intai hidratati foile de gelatina in apa rece. Daca folositi granule sau praf, preparati-le conform instructiunilor de pe pachet.
Puneti feliile de ananas (300 g) intr-un blender si mixati pana cand obtineti un piure, nu foarte fin. Transferati-l intr-o craticioara, adaugati zaharul si puneti vasul pe foc. Amestecati pana cand zaharul este complet dizolvat. Apoi stingeti focul, lasati un pic sa se mai racoreasca si adaugati gelatina hidratata.
Amestecati bine si transferati compozitia intr-un bol sa se raceasca mai repede.
Cum preparam crema
Cat se raceste piureul de ananas cu gelatina, puneti intr-un bol incapator crema de branza, smantana pentru frisca si mixati un minutel pana cand obtineti o crema ferma si aerata. Adaugati apoi cocktail-ul pina colada ( sau romul/lichiorul de cocos) si omogenizati.
La final incorporati delicat piureul de ananas.
Turnati crema peste baza de biscuiti si puneti iar tava la frigider pana cand incepe sa se solidifice.
Preparati intre timp si jeleul. Hidratati gelatina in apa rece iar sucul de ananas puneti-l pe foc impreuna cu zaharul, Amestecati pana cand se dizolva zaaharul, stingeti focul si incorporati gelatina. Atentie, sa nu fie sucul prea fierbinte pentru ca gelatina isi pierde proprietatile.
Dupa ce s-a racit la temperatura camerei, turnati jeleul in tava. Apoi distribuiti cat de cat uniform peste el fulgii de cocos. Se vor scufunda frumos in jeleu 🙂 .
Puneti din nou cheesecake-ul la frigider pentru cateva ore si apoi decorati-l dupa imaginatie cu felii uscate de cocos, bucatele de ananas si cirese cofiate.
Pentru a-l scoate frumos si uniform din tava, incalziti peretii vasului cu o torta sau scufundati vasul in apa calda pentru cateva minute. Iar pentru a taia felii perfecte, udati lama cutitului.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.