Site icon Rețete Fel de Fel

Cheesecake cu ciocolata. Reteta simplu de facut

 

Reteta de cheesecake cu ciocolata este una foarte simplu de facut si absolut delicioasa. De obicei o pregatesc inainte cu o zi ,astfel are destul timp de stat la frigider  🙂 .

 

Ingrediente:

Baza:

  • 300 gr biscuiti (am folosit integrali)
  • 140 gr de unt
  • 1 lingura cu varf de zahar pudra
  • 5 linguri lapte

Crema:

  • 200 gr crema de branza(tip philadelphia)
  • 500 gr mascarpone
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 8 gr de gelatina(4 foi)

Topping:

  • 160 gr de ciocolata amaruie
  • 115 ml lapte

Mod de preparare pentru reteta cheesecake cu ciocolata

 

Biscuitii ii macinam la robot sau ii sfaramam cu sucitorul ,adaugam peste ei untul topit, lingura de zahar si laptele. Omogenizam, punem intr-o forma cu diametrul de 24 cm si nivelam cu ajutorul unui pahar. Pastram la frigider pana pregatim crema.

Crema de branza se amesteca cu mascarponele, zaharul pudra, zaharul vanilat. Frisca lichida o incalzim fara a o fierbe si o amestecam cu gelatina hidratata inainte in apa rece. Omogenizam cele doua compozitii si punem peste baza, nivelam si punem iar la rece.

Pentru topping: ciocolata rupta bucatele se topeste la baie de abur sau la microunde impreuna cu laptele, apoi turnam in forma.

Pastram la rece cel putin 4-5 ore, portionam si servim rece. Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version