Site icon Rețete Fel de Fel

Cheesecake cu fructe de padure

 

Pentru acest sfarsit de saptamana am vrut un desert pe gustul meu,delicios ,aratos si asa am ales un cheesecake cu fructe de padure.

Am vrut un cheesecake fara coacere,cu multe fructe de padure,cu baza  inalta de biscuiti si cu un strat delicios de jeleu deasupra.

Sper sa va placa si s-l incercati,are un gust grozav si nu este deloc greu de facut,necesita doar un pic de rabdare.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta cheesecake cu fructe de padure:

 

Intai preparam baza de biscuiti.Eu am dorit o baza inalta dar daca nu va incanta ,injumatatiti cantitatile.

Macinati biscuitii,puneti-i intr-un bol si turnati peste ei untul topit si cele 5 linguri de lapte.Amestecati foarte bine,turnati compozitia in forma de 24 cm si presati cu un pahar pentru a nivela compozitia. Nu apasati exagerat deoarece baza va fi prea tare ,dar nici lejer,sa nu se sfarame cand veti taia feliile.

Puneti vasul la frigider si incepeti sa preparati mousse-ul de fructe de padure.Intr-un bol incapator mixati crema de branza cu smantana pentru fruisca.

Puneti gelatina la hidratat.Eu folosesc foi dar,daca folositi praf,preparati-o conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o cratita puneti fructele de padure cu zaharul si fierbeti-le 3-4 minute.Luati vasul de pe foc si,dupa 3-4 minute adaugati gelatina hidratata si vanilia.Lasati sa se raceasca complet,amestecand din cand in cand.Nicio grija,gelatina nu se incheaga asa repede 🙂 .

Amestecati apoi cele doua compozitii si omogenizati bine.

Turnati crema peste baza de biscuiti,nivelati bine si puneti din nou la frigider.

Cum pregatim jeleul

 

Intre timp preparati jeleul. Puneti intai gelatina la hidratat.

Intr-o craticioara fierbeti 3-4 minute fructele de padure impreuna cu apa si zaharul. Stingeti focul si pasati compozitia cu un mixer vertical.

Strecurati-o ,astfel incat sa obtineti un sirop fin, fara seminte ,apoi adaugati gelatina si omogenizati bine. Cand s-a racit ,turnati-o deasupra mousseu-lui .

Puneti cheesecake-ul la rece cateva ore sau peste noapte si apoi decorati,dupa imaginatie cu cateva fructe de padure si frunzulite de menta.

*Pentru a scoate usor cheesecake-ul,scufundati forma in apa calda 1-2 minte sau incalziti inelul cu o torta de bucatarie.

Este absolut grozav, nu foarte dulce,asa cum imi place mie un desert.

Spor la treaba si pofta buna!

 

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version