Cheesecake cu mango, reteta simpla, fara coacere. Cheesecake aromat si delicios, foarte usor de preparat.
Desertul nostru de weekend a fost acest cheesecake cu mango. Ador cheesecake-urile. Sunt deserturi atat de simple si delicioase, se prepara usor si arata foarte bine. In plus, necesita ingrediente simple si le puteti prepara cu fructele voastre preferate. Eu am avut un fruct de mango mare, foarte copt si aromat si a fost mai mult decat potrivit in acest desert.
A iesit un cheesecake cu mango extrem de fin, aromat si gustos, pe care vi-l recomand cu mare drag.
Ingrediente
- Baza (24 cm diametru)
- 250 g biscuiti simpli
- 120 g unt
- Umplutura
- 600 g crema de branza (tip Philadelphia)
- 250 g ml smantana pentru frisca (35% grasime)
- 170 g zahar pudra
- 4 folii (8g gelatina)
- 250 g pulpa de mango
- Jeleu de mango
- 200 g pulpa de mango
- 100 ml apa
- 50 g zahar tos
- 3 folii gelatina(6 g)
Mod de preparare pentru reteta cheesecake cu mango
Intai de toate curatati fructul sau fructele de mango si scoateti pulpa. Veti avea nevoie de 450 g pulpa (250 g pentru umplutura si 200 g pentru jeleu).
* Este foarte important sa fie foarte coapte, astfel incat cheesecake-ul sa aiba dulceata si aroma atat cat trebuie.
Pentru baza, macinati biscuitii, puneti-i intr-un bol si turnati peste ei untul topit. Amestecati foarte bine, transferati compozitia in forma de 24 cm. Presati cu un pahar pentru a nivela compozitia. Nu apasati exagerat deoarece baza va fi prea tare, dar nici lejer, sa nu se sfarame cand veti taia feliile.
Puneti tava la frigider si apoi preparati umplutura.
Hidratati foile de gelatina in multa apa rece. Daca folositi gelatina granule sau praf, preparati-o conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-un bol puneti crema de branza, smantana pentru frisca si zaharul pudra. Mixati cateva minute pana cand obtineti o crema consistenta.
Apoi topiti gelatina la baie de abur sau la microunde (avand grija sa nu fiarba). Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, incepeti si incorporati in ea, putin cate putin, din compozitia preparata inainte.
Apoi adaugati 250 g de mango tocat cubulete mici. Amestecati pentru omogenizare si transferati compozitia in tava, peste baza de biscuiti.
Puneti din nou tava la rece si, intre timp, preparati jeleul de mango.
Hidratati gelatina in apa rece.
Puneti pulpa de mango intr-un blender si mixati pana devine piure. Transferati piureul intr-un vas, adaugati apa si zaharul. Lasati pe foc pana se dizolva zaharul si se incalzeste (nu trebuie sa fiarba).
Dati apoi vasul de pe foc si adaugati gelatina hidratata.
Lasati jeleul sa ajunga la temperatura camerei, treceti-l printr-o sita si turnati-l in tava.
Puneti tava la frigider cateva ore sau peste noapte. Apoi scoateti cheesecake-ul din tava si decorati-l dupa imaginatie cu ciocolata, cocos si cateva frunzulite de menta. Sau, cu felii de mango ori alte fructe pe care le aveti la indemana.
Este un cheesecake cu mango absolut delicios. Incercati-l! Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.