Pâine / Pizza

Chifle integrale cu susan. Excelente la micul dejun

Azi va propunem o reteta de chifle integrale cu susan. Proaspete si pufoase, sunt excelente pentru un mic dejun copios.

Ingrediente:

  • 400 gr faina integrala
  • 100 gr faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 350 ml apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite seminte de susan

 

Mod de preparare pentru reteta chifle integrale cu susan:

 

Lichefiem drojdia cu lingurita de zahar si un pic de apa si o lasam sa creasca pana deasupra se formeaza multe basicute. Turnam apoi in mijlocul fainii si incepem sa framantam adaugand apa putin cate putin. La sfarsit incorporam si uleiul, pana ce aluatul devine usor si elastic. Lasam sa creasca in loc cald in jur de o ora.

Cand si-a dublat volumul luam cate o biluta din aluat si formam chifle. Mai lasam sa creasca si in tava 10-15 minute.

Coacem chiflele integrale cu susan la 180-200 °C cam 35-40 de minute.

Spor la treaba si pofta buna!

chifle cu susan
chifle cu susan

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.