Pește

Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasă

Pentru o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai, merită preparată o rețetă de chiftele de pește, simplă și delicioasă. Indiferent de tipul de pește ales, chiftelele ies absolut grozave și dispar rapid de pe platou.

Noi am ales codul pentru aceste chiftele, cu toate că preferatul nostru este tonul. Din când în când mai schimbăm ingredientele din preparatele culinare pentru diversitate și gust deosebit.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de chiftele de ton cu cartofi și ciuperci. Foarte gustoase și sățioase ies aceste chiftele. Sunt mai bogate în ingrediente decât cele de azi.

Dacă și voi adorați tonul ca tip de pește, vă mai recomand de pe blog și rețeta de pastă de ton cu țelină și ceapă roșie, dar și rețeta de salata de avocado cu ton.

Citește și: Chiftele de ciuperci. Rețetă simplă de post

Ce conține rețeta de chiftele de pește

Pentru rețeta de azi, pe lângă peștele cod pe care îl fierbem, în prealabil, mai folosim ceapă și usturoi, dar și miez de pâine înmuiat în supa de la pește. Nu am optat pentru pesmet ca la chiftelele de ton ci pentru făină, pentru a le omogeniza. Mărarul verde și condimentele pentru pește, adăugate au desăvârșit gustul chiftelelor.

Dacă sunteți în căutarea mai multor rețete cu pește, vă invit să descoperiți pe blog o colecție de rețete în secțiunea ”Pește”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele de pește.

Chiftele de cod pe o farfurie albă

Gătește Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasă

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Chiftele de pește pe o farfurie albă

Ingrediente

  • 500 gr trunchi de cod
  • 750 ml apă
  • sare, după gust
  • 1 linguriță cu boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapă mare
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță cu condimente pentru pește
  • miezul de la 3 felii de pâine albă
  • 1 legătură de mărar verde
  • 100 gr făină
  • 30-40 ml de ulei

 

Mod de preparare

Începem prin a pune la fiert trunchiul de cod în cele 750 ml de apă. Adăugăm sare, boabe de piper și foile de dafin și fierbem peștele pentru 15-20 de minute.

Între timp, într-o tigaie cu două linguri de ulei călim ceapa tocată mărunt. O lăsăm la călit doar până se pătrunde ușor și își schimbă culoarea.

Când peștele este fiert, îl scurgem și îl lăsăm la răcit. Apoi desfacem carnea de pe oase și îndepărtăm pielea. Tocăm mărunt carnea de pește și o adăugăm peste ceapa călită. Adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare, condimentele și mărarul verde tocat mărunt.

Feliile de pâine, după ce îndepărtăm coaja, le scufundăm în supa de pește, răcită. Scurgem miezul de pâine și îl adăugăm peste celelalte ingrediente.

Apoi introducem blenderul și pasăm ingredientele, dar nu foarte fin.

Cu mâinile trecute prin făină modelăm chiftele pe care le aplatizăm și le rumenim în tigaia unsă cu ulei. Le rumenim frumos întorcându-le periodic de pe o parte pe cealaltă.

Putem servi delicioasele chiftele de pește cu mujdei de usturoi, cu sos de roșii, sau cu salată de legume proaspete.

Sunt tare gustoase!