Pentru zilele din post cu dezlegare la pește, o rețetă de gustare rapidă și deloc complicată: Chiftele de ton cu cartofi și ciuperci.
Cel mai mult în postul Crăciunului, postul Nașterii Domnului, ne place că avem multe zile cu dezlegări la pește.
Și dacă nu dispunem vreodată de pește proaspăt, putem apela și la cel conservat. Putem face din acesta diverse aperitive, diverse salate, creme, chiftele, etc.
Mai adăugăm câteva ingrediente și încropim rapid o gustare pe bază de pește.
Dintre toate conservele de pește, tonul mi se pare cel mai la îndemână, dar și cel mai potrivit pentru diverse preparate.
Numai că, trebuie să fim atenți la calitate.
Noi preferăm fileul de ton în ulei de măsline. Chiar și uleiul îl folosim adesea la preparatele în care includem tonul.
Din categoria rețetelor cu ton vă mai recomand și Rețeta Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie, dar și Rețeta salata de avocado cu ton.
Rețetă de Chiftele de ton cu cartofi și ciuperci
Despre chiftelele de azi vă pot spune că au ieșit grozav de bune. Le-am preparat cu ce am mai găsit prin frigider: măsline, ciuperci, gogoșari murați. Și am ales să le prepar la cuptor, așezate în forme de brioșe.
Merg servite simple, doar cu puțină zeamă de lămâie, dar merg servite și cu diverse sosuri: de roșii, de usturoi, etc.
Am văzut undeva o rețetă de sos de usturoi cu nuci, care cred că este deosebită și pe care o voi testa cât de curând.
* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook
* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel
Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!