Ne plac chiftelele și încercăm să le preparăm în diferite moduri atât ca amestec de ingrediente, cât și ca mod de preparare. De data aceasta am preparat o rețetă de chiftele la cuptor în sos bechamel. Foarte bine s-au combinat cele două elemente ale rețetei. Sosul bechamel ușor picant și cremos a desăvârșit pe deplin gustul chiftelelor.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de perișoare de pui în sos bechamel, ușor asemănătoare cu cea de față. Sosul bechamel se poate înlocui cu un sos cremos de brânzeturi, dacă nu agreați sosurile cu făină.
Și pentru că deseori ne întrebăm cu ce sos să asortăm o friptură, sau o garnitură de cartofi, găsiți pe blog un articol cu patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi. Sunt sosurile pe care noi le preferăm în mod deosebit.
Ce ingrediente conține rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel
Compoziția pentru chiftele este din amestec de carne tocată( vită + porc) și legume. Ca și legume am adăugat doar cartofi, ceapă și usturoi. Chiftelele le preparăm la cuptor pentru a evita prăjeala. Sunt mai sănătoase și, în schimb, nu mai avem grija lor să le tot întoarcem în tigaie, pentru a nu se arde. Sosul bechamel îl preparăm ușor picant, cremos și foarte aromat. Nucșoara este ingredientul de bază, care oferă gust delicios sosului.
Găsiți pe blog mai multe rețete de chiftele din diferite ingrediente, chiar și fără carne.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chiftele la cuptor în sos bechamel.