CHIFTELUTE CU FULGI DE OVAZ

40 min

simplu

16 portii

Daca v-ati plictisit de chiftelutele cu carne,astazi va propun sa-ncercati o varianta delicioasa cu fulgi de ovaz.Va asigur ca sunt foarte bune si pentru noi a fost dragoste la prima degustare 😀 .

avena-049

Ingrediente:

  • 150 g fulgi de ovaz
  • 1 cartof fiert(165 g,cantarit cu coaja)
  • 2 oua
  • 50 g pesmet
  • 35 g parmezan ras
  • 1 ceapa mica
  • sare,piper
  • patrunjel
  • rozmarin
  • 9 linguri de ulei ( 3 pentru compozitie + 6 pentru prajit)

Intr-un bol punem fulgii de ovaz,cartoful fiert si pasat,ouale,pesmetul,parmezanul ras,3 linguri de ulei,ceapa tocata fin,verdeturile tocate ,sare si piper dupa gust.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena pe care o lasam sa se odihneasca 10-15 minute.

Dupa aceea,cu mainile unse cu ulei formam chiftelute ,Obtinem 16 bucati pe care le prajim intr-o tigaie unsa cu  ulei.Am prajit in doua ture,cate 8 bucati,prima tura am pus 3 linguri de ulei iar la a doua uleiul ramas.Prajim cate 3-4 minute pe fiecare parte,pana se rumenesc frumos.

Servim alaturi de salata verde.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “CHIFTELUTE CU FULGI DE OVAZ”

  1. dar fulgii de ovaz nu treguie lasati un pic mai mult sa se moaie cred ca dupa i0-15 min. si fra licid suficien ramin cam tari sau chiar cruzi de tot

    1. Potisa-i lasi cat vrei ,eventual mai adauga cateva linguri de apa.Noua nu ne plac fleoscaiti 🙂 si de aceea ii las doar 15 minute sa traga umezeala.
      In plus sunt fulgii astia ii pun si-n lapte si-i mananc imediat ,se-nmoaie repede 😉 .

      1. de acord fiecare cu gustul lui eu am facut mai multe preparate cu fulgi de ovaz si am observat ca daca nu sunt un pic nai moi au un gust putin ciudat
        multumesc pentru raspuns voi incerca si eu reteta ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.