Chifteluțe / Carne tocată

Chiftelute de dovlecei – aperitiv de vara

chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei, simple si delicioase, perfecte pentru o gustare dintr-o zi de vara, perfecte a fi luate si la pachete!

Sunt grozave atat calde cat si reci, simple sau cu diverse sosuri.

Merg tare bine si cu mujdei, dar noi le preferam cu sos de iaurt si castraveti – vedeti Reteta Aici.

Si nu sunt prajite in baie de ulei, un lucru important.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei (450 g)
  • 100 g cascaval ras ( merge perfect si telemeaua )
  • 1 ou
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri marar proaspat tocat
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • 1lingura de ulei pentru prajit

Mod de preparare pentru reteta Chiftelute de dovlecei

Spalam dovleceii si-i dam pe razatoarea mare.

Intr-un bol radem cascavalul,adaugam oul,mararul tocat,usturoiul pisat,sare si piper .Stoarcem cu mainile dovleceii rasi si-i adaugam in bol,apoi adaugam  faina si amestecam bine pentru omogenizarea compozitiei.
Formam chiftelute pe care coacem intr-o tigaie antiaderenta cu peretii grosi,2-3 minute pe fiecare parte,pana ce se rumenesc frumos.Obtinem 16-17 bucati.
Chiftelute de dovlecei
Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de bune.
Spor la treaba si pofta buna!
Chiftelute de dovlecei

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.