Chiftelute de pui in crusta de seminte, delicioase si foarte aspectuoase. Sunt potrivite pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu pentru o masa in familie alaturi de o salata verde.
Se fac usor si rapid,se pot coace in cuptor ,in baie de ulei sau in doar cateva linguri,asa cum am facut eu .
Ingrediente:
- 150 g carne de pui (am folosit piept )
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ceapa micuta
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de pesmet
- 1 ou
- 1 lingurita rasa de sare
- piper dupa gust
- patrunjel proaspat
- seminte de in ,mac,susan negru si alb
- 6 linguri de ulei
Mod de preparare chiftelute de pui in crusta de seminte:
Intr-un bol punem carnea de pui macinata ,cartoful dat pe razatoarea mica si stors bine ,morcovul ras tot pe razatoarea fina,ceapa si usturoiul tocate fin (sau maruntite in blender ),pesmetul ,sare,piper si patrunjelul tocat .
Amestecam bine compozitia pana se omogenizeaza .Daca vis se pare prea moale ,mai adaugati maxim o lingura de pesmet .
Formati chiftelute micute (mie mi-au iesit 31 de bucati ) pe care le tavaliti prin seminte .
Eu le-am prajit in 3 linguri de ulei ,in doua ture ,la foc mic ,in jur de 10 minute pana cand s-au rumenit pe toate partile .
Le puteti aseza si intr-o tava acoperita cu hatie de copt si le coaceti 25 de minute la 180 °C sau le puteti praji in baie de ulei.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.