In week-end am refacut la cerere aceste delicioase chiftelute de somon afumat. Sunt foarte simplu de facut ,nu necesita mult timp de preparare si sunt foarte gustoase. Daca va place somonul afumat ,eu zic sa le incercati,cu siguranta vor fi pe gustul tuturor. 🙂
Ingrediente:
- 150 g somon afumat
- 3 cartofi medii (aproximativ 350 g )
- o salota (sau o ceapa mica )
- un ou mic
- sare si piper proaspat macinate
- marar proaspat (in lipsa eu am pus frunze de fenicul )
- 3-4 linguri de pesmet (pentru tavalit )
- 4-5 linguri de ulei de masline pentru prajit
Mod de preparare pentru reteta de chiftelute de somon afumat:
In primul rand spalam si fierbem cartofii in coaja .Dupa ce s-au racit ii curatam si-i punem intr-un bol ,apoi ii maruntim cu instrumentul de facut piure .Adaugam somonul tocat nu foarte mic,oul,salota si mararul tocate.Potrivim de sare si piper ,tinand cont de faptul ca somonul este destul de sarat.
Amestecam pana omogenizam bine compozitia,iar daca este prea moale ,mai adaugam in plus o lingura de pesmet.
Formam chiftelute mai mici decat o nuca si le tavalim bine prin pesmet .
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si rumenim chiftelutele pe toate partile,scuturand din cand tigaia.
Sunt bune calde dar si reci ,servite cu smatana acra slaba sau iaurt,amestecate cu chives tocat.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.