Chifteluțe / Carne tocată

Chifteluțe în aluat de bere, la cuptor

Atât de gustoase ies aceste Chifteluțe în aluat de bere, la cuptor , că uiți de orice dietă și servești una după alta, fără să te oprești!

Sunt bune, atât calde, servite ca aperitive, dar sunt la fel de bune și reci și merg de minune luate la pachet.

Găsiți pe blog mai multe Rețete de Chifteluțe.

Ingrediente

  • Pentru aluat de bere:
  • 1 ou
  •  750 gr făină
  •  1 linguriță praf de copt
  •  1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  •  50 ml ulei
  •  sare
  •  250 ml bere
  •  Pentru chifteluțe:
  •  750 gr carne tocată(  vită + porc)
  •  1 ceapă
  •  1 căpățână usturoi
  •  1 morcov
  •  1 cartof
  •  2 ouă
  •  piper
  •  boia de ardei dulce
  •  cimbru
  •  busuioc
  •  sare
  •  1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim chifteluțele.

Curățăm legumele și le clătim bine. Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Le adăugăm peste carnea tocată. Dăm pe răzătoare morcovul și cartoful, apoi le scurgem bine  de lichid și le adăugăm peste carne. Adăugăm sare și condimente, după gust, verdeața tocată și încorporăm cele două ouă. Formăm chifteluțe pe care le așezăm în forme de brioșe și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Nu trebuie să se prepare definitiv, pentru că mai trec printr-un proces termic.

 

Pregătim aluatul pentru chifteluțe în aluat de bere, la cuptor.

Cernem făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Punem la mijlocul ei oul și uleiul, presărăm sare și amestecăm aceste ingrediente cu făina, turnând treptat berea. Obținem un aluat ferm pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime.

Scoatem chifteluțele din cuptor și le lăsăm să se tempereze ușor.

Înfășurăm delicioasele chifteluțe în aluat de bere.

Întindem aluatul într-o foaie subțire din care decupăm pătrate de aproximativ 3-4 cm, latura. Așezăm chifteluțele la mijlocul pătratelor și adunăm colțurile aluatului peste ele. Le modelăm frumos să se dispună aluatul uniform peste ele și le așezăm într-o formă de copt, tapetată cu hârtie pergament.

Ungem aluatul cu ou, presărăm susan și coacem minunatele chifteluțe în aluat de bere, la cuptor , pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenește frumos aluatul și este bine copt.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel,unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

[/preparare]