Chifteluțe / Carne tocată

Chiftelute la cuptor. Reteta usor de facut

Chiftelute la cuptor

Desi imi plac tare mult chiftelutele la cuptor n-am mai mancat de  ceva timp. Si pornind de la reteta clasica, careia i-am adaugat si un morcov ras fin am ticluit repede niste chiftelute mititele pe care le-am facut la cuptor si de data asta am reusit sa le si pozez.

 

Da! Nu e prima data cand fotografiez o reteta pentru blog si raman fara pozele preparatului final. Sunt sigura ca si voua vi se-ntampla,nu 🙂 ?

 

Ingrediente:

 

  • 500 g carne tocata (mix, porc, vita, pui, curcan, etc)
  • 1 morcov ras fin
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • marar si patrunjel proaspat
  • sare, piper, cimbru uscat

 

Mod de preparare pentru reteta de chiftelute la cuptor:

 

Intr-un bol punem carnea tocata, ouale, verdeturile tocate, morcovul dat pe razatoarea fina, cartoful  dat  si el tot pe razatoarea fina si stors de sucul lasat, ceapa si usturoiul rase si ele sau maruntite in robot, saram si piperam, presaram cimbru uscat.
Amestecam cu mana foarte bine ingredientele si lasam compozitia la rece pentru o jumatate de ora.
Cu mainile umede formam chiftelute pe care le asezam intr-o tava pentru cuptor acoperita cu hartie de copt.
Chiftelute la cuptor
Coacem 35-40 de minute la foc moderat pana se rumenesc frumos deasupra.
Servim alaturi de piure, cartofi natur, legume fierte, grilate, salata….
Spor la treaba si pofta buna!
Chiftelute la cuptor
Chiftelute la cuptor

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.