Dulciuri

Ciocolată de casă fără lapte praf

Nu mă gândeam că poate fi atât de gustoasă și de consistentă o astfel de Ciocolată de casă fără lapte praf! Este puțin altceva decât clasica ciocolată Ciocolată de casă cu lapte praf, cunoscută de toată lumea ca fiind unul dintre deserturile copilăriei.

Este mai cremoasă, cu gust mai intens de cacao și mult mai sățioasă.

Este preparată cu unt de cacao și pudră de cacao alcalinizată, cu lapte de cocos și miere. Numai ingrediente sănătoase, aș zice eu.

Citește și: Smântână din caju. Rețetă de smântână vegetală făcută în casă

Salamul de biscuiți reprezintă pentru mulți desertul copilăriei cu care ne răsfăța mama sau bunica. Rețeta este simplă, cu ingrediente pe care le găsim în orice magazin: biscuiți, nuci, rahat, ciocolată, unt și lapte. O puteți încerca și voi!

Vedeți AICI rețeta clasică de Ciocolată de casă,  iar AICI o rețetă de Ciocolată de casă în foi de napolitane.

Ingrediente

 

  • 100 gr unt de cacao
  • 75 gr pudră de cacao, alcalinizată
  • 100 ml lapte de cocos
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 gr amestec de nuci cu migdale, alune de pădure și caju
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de rom

Mod de preparare

 

Iată cât de simplu și rapid preparăm rețeta Ciocolată de casă fără lapte praf!

Punem într-un vas untul de cacao mărunțit și îl topim pe baie de aburi. Untul de cacao este casant, trebuie mărunțit mai uniform pentru că se topește mai repede decât untul obișnuit.

Lăsăm apoi, untul de cacao să se tempereze ușor și adăugăm peste el pudra de cacao bine cernută.  Amestecăm intens, mai întâi cu o spatulă, apoi cu mixerul. Când obținem o compoziție omogenă, adăugăm mierea, laptele de cocos și esența și din nou mixăm până la omogenizare.

Așezăm amestecul de nuci cu migdale, caju și alune de pădure la baza formelor în care vom pune ciocolata. În cazul meu, niște forme de brioșe de silicon.

Întindem imediat compoziția pentru Ciocolată de casă fără lapte praf în forme, o nivelăm bine și dăm formele la rece pentru 30 de minute.

Trebuie să ne mișcăm rapid deoarece untul de cacao pe cât de repede se topește, pe atât de repede se și întărește.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel,unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.