Varza albă, proaspătă, ne place mai mult decât cea acră, afumătura de porc ne place, așa că am pregătit o delicioasă rețetă de ciorbă ardelenească de varză cu afumătură.
Beneficiem din plin de varza albă, acum în sezonul ei și o preparăm destul de des.
Am mai pregătit anterior și varianta cu varză acră – Rețeta Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat sau Krautsuppe.
Ambele variante sunt grozav de gustoase, mai ales servite cu ardei iute și pâine de casă.
Iar dacă mai adăugăm și o lingură de smântână, nu mai avem nevoie de altceva la masă.
Tot din categoria rețetelor cu varză proaspătă vă mai recomand și: Rețeta de Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță.
Varza acră ne place mai mult la sarmale și la salată. Dar, în sezonul rece o mai pregătim și cu jumări, sau călită, în post.
Vedeți și Rețeta de varză murată.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.