Cred că toată lumea cunoaște renumita rețetă de ciorbă de pui a la grec, care poate fi adaptată și fără carne, cum am procedat eu cu această rețetă de ciorbă de dovlecel a la grec.
Da, pornind de la rețetele clasice, fiecare le poate adapta după propriul gust, dar și după ingredientele de care dispun.
Eu am avut toată vara dovlecei de grădină, așa că i-am preparat în diverse moduri.
Vedeți Aici o colecție de Rețete cu dovlecei!
Ciorba de dovlecel a la grec este ciorbă acrișoară, dreasă cu smântână, puțin usturoi și zeamă de lămâie.
Predominant este dovlecelul, dar adăugăm și alte câteva legume, pentru gust și un plus de culoare.
Vă mai recomand de pe blog și Rețeta Ciorbă de dovlecel cu păstăi de fasole!
Chiar dacă este o legumă cu gust mai fad, dovlecelul se completează tare bine cu multe alte legume în preparate.
Noi îl folosim foarte des, pentru că este cel mai la îndemână.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.