O portie de ciorba de legume cu sunca afumata n-as putea refuza niciodata. Reteta mea este simpla, delicioasa si usor de preparat, are un gust grozav de la sunca afumata si puteti folosi legume la alegere, care sunt pe placul vostru sau de sezon.
Daca va place, o puteti manca cu smantana, ardei iute si neaparat painica proaspata de casa. Este grozava, pe cuvant 🙂 !
Ingrediente:
- 270 g sunca afumata
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras micut
- o tija de telina apio sau o jumatate de telina radacina
- 1 dovlecel mare
- 4-5 cartofi medii
- 400 g rosii cubulete din conserva
- zeama de lamaie sau bors de putina
- sare dupa gust
- 1 legatura de leustean
Mod de preparare pentru reteta de ciorba de legume cu sunca afumata:
Intr-o oala de 5 l incalzim uleiul si calim sunca afumata tocata bastonase. Cand a prins un pic de culoare, adaugam ceapa, morcovul, telina si ardeiul, curatate si tocate.
Adaugam si un pic de sare si le lasam se se caleasca 2-3 minute.
Apoi adaugam cartofii si dovlecelul taiat cuburi, vreo 2-2,5l de apa, saram si fierbem acoperit pana cand legumele incep sa se inmoaie.
*Daca acriti ciorba cu bors, puneti apa doar cat de acopere legumele de doua degete.
Adaugam rosiile cubulete cu tot cu sucul din conserva si zeama de lamaie ( sau borsul) dupa gust.
Dupa cateva clocote, gustati, mai potriviti de sare sau acreala si la final, adaugati leusteanul tocat.
Mancati ciorba calda, cu smantana, ardei iute sau simpla, dupa gustul vostru.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.