Odata cu scaderea temperaturilor s-au inmultit ciorbele si supele din meniul nostru. Ultima a fost aceasta ciorba de pastrav, atat de gustoasa si usoara, incat am mancat doua portii cu mare pofta.
Reteta mea este una foarte simpla, delicioasa si, veti vedea, foarte usor de preparat. Am folosit pastrav somonat dar se poate face la fel de bine si din crap, caras, somn, salau, stiuca sau ce peste va place sau aveti la indemana 🙂 .
Ingrediente:
- 900 g pastrav
- 2 cepe medii (una rosie,una gabena)
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 tija mica de telina cu tot cu frunze
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de orez
- 2 rosii mari decojite
- 250 ml suc de rosii
- 3-4 linguri de otet (sau zeama de lamaie)
- sare dupa gust
- leustean proaspat
Mod de preparare pentru reteta de ciorba de pastrav:
Curatati si tocati legumele.
Curatati si pestele, spalati-l bine si taiati-l in bucati mricele.
Intr-o oala incalziti uleiul si caliti legumele pentru doua minute, adaugand si sare pentru a nu se arde. Turnati apoi apa (vreo 2 l ), cele doua linguri de orez si lasati la fiert.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugati rosiile decojite tocate marunt, apoi, dupa 5 minute si sucul de rosii.
Sarati dupa gust si puneti pestele. Lasti la fiert inca 8-10 minute maxim, acriti dupa gust cu otet sau zeama de lamaie (noua ne place mai mult), stingeti focul si presarati leusteanul tocat.
Mancati ciorba calda cu ardei iute . Este delicioasa!
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.