Site icon Rețete Fel de Fel

Ciorba de perisoare cu legume

 

 

Ciorba de perisoare cu legume este una dintre cele mai indragite la noi in familie. Este delicioasa, are multe legume, perisoare moi si gustoase si aromata cu verdeata proaspata.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de ciorba de perisoare cu legume:

 

Intr-o oala mare punem legumele curatate si tocate (in afara de dovlecel si fasole vrede), uleiul, orezul, o lingurita de sare si 2 -2,5 l apa. Daca alegeti sa acriti ciorba cu bors de putina puneti numai 2 litri. Fierbem pana ce legumele incep sa se inmoaie si intre timp preparam perisoarele.

Intr-un bol punem carnea, orezul, oul, ceapa data pe razatoarea mica, mararul. sare si piper proaspat macinate. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze ingredientele.

Cu mainile umezite formam bile, mai mici decat o nuca si le asezam pe un capac de lemn sau o tava.

Intre timp s-au mai inmuiat si legumele si este timpul sa adaugati dovlecelul taiat cubulete si fasolea pastai rupta in bucati.

Dupa 5 minute adaugati si perisoarele.

Cand au fiert, adaugati rosiile, lasati sa dea un clocot, doua si acriti ciorba cu bors, zeama de lamaie sau otet. Potriviti de sare, stingeti focul si presarati verdeata.

Ciorba de perisoare cu legume este perfecta alaturi de  ardei iute in otet sau proaspat si, daca va place, smantana. Pofta buna!

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Exit mobile version