Site icon Rețete Fel de Fel

Ciorbă de varză dulce cu cârnați

Două porții de ciorbă de varză dulce cu cârnați în farfurii albe, adânci

Opțional, ciorba de varză se poate îngroșa cu smântână de gătit / Profimedia

Una dintre ciorbele cu care ne răsfățăm la mesele de prânz, mai ales toamna, este această ciorbă de varză dulce cu cârnați. Este foarte gustoasă și foarte consistentă, nu mai avem nevoie de altceva la masă.

Rețeta este puțin diferită față de cea de ciorbă ardelenească de varză cu afumătură. Și pe aceea o preparăm destul de des, de cum apare varza albă în grădină. Preparăm aceste ciorbe mai mult în sezonul rece pentru că sunt foarte consistente. Vara preferăm ciorbele și supele simple de legume.

Iar mai târziu când este gata și varza murată, ne place să preparăm rețeta de ciorbă de varză murată cu ciolan afumat. Este inspirată după rețeta din bucătăria nemțească – Krautsuppe. Este una dintre cele mai gustoase ciorbe din sezonul rece. Varza acră se combină cu carne afumată și legumele proaspete, dar și un sos de smântână cu gălbenușuri de ou și usturoi oferind o armonie senzațională de gusturi.

Cum se prepară rețeta de ciorbă de varză dulce cu cârnați

Pentru rețeta de față se trag mai întâi cârnații la tigaie, tăiați în rondele. Puteți pune orice tip de cârnați preferați. Buni sunt și cei afumați, dar și cei proaspeți.

Separat se prepară un sos cu ceapă, făină și nucșoară care se diluează cu supă de legume.  Varza și cartofii nu lipsesc din ciorbă, dar nici câteva grame de boabe de fasole verde din conservă. O combinație de gusturi și arome care cuceresc orice gurmand.

Dacă vă plac astfel de ciorbe cu combinații interesante de ingrediente, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciorbă de varză dulce cu cârnați.

Exit mobile version