De când am descoperit această rețetă de Ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus, am înlocuit clasica ciorbă de burtă cu ea.
Este tare bună, foarte asemănătoare la gust cu ciorba de burtă.
Este mai puțin costisitoare, mai light și mai sănătoasă. Și spun asta pentru că nu ne-a mai satisfăcut deloc burta de vită care se găsește la ora actuală în comerț. Nu știu dacă și voi ați pățit, dar după fierbere nu mai rămâne nimic din bucățile de burtă.
Ciupercile pleurotus le mai preparăm și cu usturoi, dar și pane.
Vedeți și:
Rețeta Pleurotus pane în crustă crocantă
Rețeta Ciorba de pleurotus si piept de pui
Pentru rețeta de față m-am inspirat puțin de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care a preparat de curând o ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus.
Mi-a plăcut că el a fiert ciupercile într-o supă de legume. Iar eu la supa de legume am adăugat și puțin piept de pui.
Legumele și pieptul de pui le-am transformat, apoi, într-un chec aperitiv tare gustos. Acesta a constituit baza pachetelor de a doua zi.
Și mi-a mai plăcut că el folosește și smântână și iaurt și zeamă de lămâie în loc de oțet.