Cand ai prietene de la Radauti , e imposibil sa nu te alegi cu o reteta delicioasa de ciorba radauteana . Este o ciorba extrem de gustoasa si consistenta, similara ciorbei de burta , preparata cu piept de pui .
Multumesc ,Mihaela !
Ingrediente:
- 1 piept de pui (700-800g )
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras (eu am pus rosu si galben )
- radacina de patrunjel sau pastarnac (daca aveti )
- sare dupa gust
- 400 g smantana
- 3 galbenusuri
- 1 lingura de faina (optional )
- 3-4 catei de usturoi
- otet si ardei iute pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de ciorba radauteana:
Puneti pieptul de pui taiat in jumatate la fiert intr-o oala cu apa.Spumati ,apoi adaugati sare , legumele tocate mare si fierbeti pana cand legumele sunt moi .
Intre timp amestecati intr-un bol smantana,galbenusurile,faina si usturoiul trecut prin presa .
Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa si omogena ,fara cololoase.Daca nu va place,puteti elimina faina .
Scoateti legumele si pieptul de pui pe care il taiati fasiute, apoi puneti-l la loc in supa .
Acum e momentul sa adaugam compozitia de smantana si galbenusuri dar,inainte punem un polonic ,doua din supa in bol,amestecand continuu. Astfel impiedicam sa se produca un soc termic si ciorba sa se taie .
Potriviti de sare si otet si stingeti focul .Eu nu pun otet in ciorba , o las neacrita si isi pune fiecare dupa gust .
Mancati ciorbia calda ,cu paine prajita si ardei iute .Este delicioasa,pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.