Dulciuri

Clafoutis cu cirese. Desert frantuzesc

Clafoutis cu cirese, un desert de origine franceza, simplu de facut si extrem de bun, tocmai potrivit pentru aceasta perioada a cireselor, evident. Bineinteles puteti alege o varietate mare de fructe, precum capsunele, murele, prune, piersici, in functie de gusturile fiecaruia.

 

Ingrediente:

 

  • 400 g cirese
  • 3 oua mari
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • 100 g zahar
  • 90 g faina
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt pentru uns forma
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare pentru reteta clafoutis cu cirese:

Spalam ciresele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Ungem cu unt o forma cu diametrul de 25 de cm si asezam ciresele.

Ouale le batem cu zaharul si extracul de vanilie pana la dizolvarea cristalelor de zahar. Adaugam laptele si sarea, amestecam pentru omogenizare apoi incorporam faina cernuta.

Turnam aceasta compozitie peste cirese si punem la cuptorul preincalzit  35-40 de minute la 180 °C.

clafoutis cu cirese

Cand s-a racit complet, portionam si presaram zahar pudra vanilat din belsug. Spor la treaba si pofta buna!
sursa

clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.