Coaste de porc cu orez si ciuperci, o mancare gustoasa si satioasa,foarte simplu de preparat. Imi place mult alaturi de divese muraturi, dar merge foarte bine si alaturi de o salata mixta.
Daca nu va incanta coastele de porc,le puteti inlocui cu pulpa de porc,carne de pui,curcan sau rata.
Ingrediente:
- 600 g coste de porc
- 2-3 linguri de ulei
- o ceapa medie
- un morcov mic
- un ardei gras micut
- 300 g ciuperci proaspete
- 200 g orez
- 150 ml suc concentrat de rosii
- sare si piper dupa gust
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru reteta de coaste de porc cu orez si ciuperci:
In primul rand ne vom ocupa de coaste.Spalati-le si degresati-le daca au grsime in exces.Intr-o cratita puneti uleiul si o cescuta de apa,acoperiti cu un capac si lasti-le sa fiarba pana cand scade apa.Rumeniti-le frumos pe ambele parti in grasimea ramasa in vas.
Adaugati morcovul ras,ceapa si ardeiul tocat.Presarati un pic de sare si caliti pana cand legumele incep sa se inmoaie usor,apoi adaugati ciupercile curatate si tocate mai mare.
Dupa ce sau inmuiat si ciupercile,adaugati orezul.
Adaugati circa un litru de apa,sare si piper dupa gust.Acoperiti si fierbeti la foc mic pana cand orezul este aproape gata.Acum puneti sucul de rosii si mai fierbeti doua trei minute.
Stingeti focul,presarati patrunjelul tocat si mancarea este gata.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.