Am preparat, special pentru împărțit de sâmbăta moșilor de vară, acești Colaci de casă împletiți și chifle din cel mai simplu aluat de pâine.
Fără lapte, fără a unge aluatul cu ou, exact așa cum este pâinea obișnuită, doar am presărat puțin susan pe deasupra.
Este o rețetă de colaci tocmai bună de preparat și în perioadele de post.
Miezul este pufos, dar dens în același timp, iar coaja crocantă și rumenită exact cât trebuie.
Am folosit făină naturală, achiziționată direct de la moară, fără alte adaosuri.
Este făina care m-a cucerit deplin și pe care o folosesc la toate aluaturile.
Și cozonacii ies foarte bine cu această făină, la fel și blaturile pentru prăjituri.
Diferența între această făină și cea din comerț, cu aditivi, este că aluaturile înglobează cantitate mai mare. Cel puțin eu așa am constatat.
Dar este mai sănătoasă și mai ieftină.
Vedeți și: Rețeta de colaci împletiți, cu lapte în aluat și unși cu ou
Și am pus la acești colaci de casă împletiți și chifle, aproximativ 300 gr de aluat, dar fiecare îi face cât consideră de mari sau mici.
Am zis că dacă îi împart să fie destul de mari, că așa le stă bine.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de pâine cu și fără drojdie și din mai multe tipuri de făină.