Conopida murata este muratura mea preferata. O ador langa o friptura de porc,tocanita de cartofi,o fasole cu carnati sau alaturi de alte mancaruri asemanatoare.
Imi place sa o colorez cu sfecla sau varza rosie, asfel are un aspect si mai imbietor, demn de gustul minunat pe care il are.
Ingrediente:
- 4 kg conopida(4 buc)
- 7-8 morcovi
- 2-3 sfecle rosii(sau o varza rosie)
- frunze de telina
- frunze de dafin
- boabe de mustar
- boabe de piper
- sare grunjoasa pentru muraturi (neiodata)
Mod de preparare pentru reteta de conopida murata
Curatam conopida, o desfacem in buchetele apoi o spalam si o lasam la scurs. Curatam de coaja sfecla si morcovii si le taiem felii.
Eu am folosit 4 borcane de 1,5 kg sterilizate si am asezat in ele bucatele de conopida, felii de morcov si sfecla, frunze de telina, foi de dafin, boabe de piper si mustar.
Am preparat o saramura din apa si sare; 1 lingura cu varf de sare mare la un litru de apa si am pus-o pe foc pana a dat in fiert, apoi am turnat-o cu grija in borcane. Am infiletat capacele si apoi le-am depozitat in camara.
Dupa cateva zile conopida va imprumuta din culoarea minunata a sfeclei iar lichidul va deveni tulbure, semn ca a inceput sa fermenteze. E momentul sa vanturati zeama, rasturnand lichidul din borcane pentru a elibera gazele, dupa care il puneti la loc.
In doua trei saptamani, depinde de temperatura la care sunt tinute, sunt gata de mancat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.