Conserve

Conopida si broccoli in saramura

Ne plac muraturile si in special conopida si broccoli in saramura. Imi place sa pun diverse combinatii ,sa dichisesc borcanele si camara mea sa fie vesela si colorata. Aici am pus-o cu sfecla rosie,tocmai pentru a imprumuta din culoarea ei minunata iar de data asta am combinat doua feluri de conopida ,broccoli si morcovi. Oricare dintre variante ati alege,gustul e la fel de bun ,asa ca va invit sa incercati macar una dintre ele.

 

Ingrediente (pentru 3 borcane de 1,5 l ):

 

  • 2 conopide albe
  • 1 conopida Romanesco (broccoli romano )
  • 2 capatani de broccoli
  • 2 morcovi mari
  • 6 linguri de otet
  • cateva frunze de telina
  • 1 lingura de piper negru boabe
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • frunze de dafin
  • sare grunjoasa neiodata

 

Mod de preparare pentru reteta Conopida si broccoli in saramura:

 

In primul rand spalati si sterilizati bine borcanele si capacele lor.Puteti citi aici pe larg un articol despre cum puteti steriliza recipientele pentru conserve in mod corect.
Curatati si spalati conopida si capatana de broccoli,apoi desfaceti-le in buchetele iar morcovul il taiati felii oblice.
Asezati pe fundul borcanelor frunze de telina si alternati apoi buchetele de conopida ,broccoli si felii de morcov.
Conopida si broccoli in saramura
Preparati o saramura din 3 l de apa,3 linguri de sare grunjoasa fara iod cu varf,6 linguri de otet,o lingura de piper boabe,o lingurita de mustar boabe si frunze de dafin.
Puneti saramura pe foc si lasati-o pana a inceput sa fiarba,apoi turnati-o cu grija in borcane si infiletati capacele.
Cand au inceput sa fermenteze ,se observa ca zeama este tulbure (dureaza 2-3 zile,depinde de temperatura),scurg lichidul si il vantur,astfel ies gazele formate,apoi il pun la loc in borcane.Pastram muraturile in camara,in loc racoros pana in momentul servirii.Pofta buna !
Conopida si broccoli in saramura

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.