Cornulete fragede de post, reteta simpla. Cornulete de post cu ulei, gustoase, economice si foarte usor de preparat.
Aceste cornulete fragede de post sunt atat de gustoase si usor de preparat incat merita sa le incercati macar o data. Ingredientele folosite sunt simple, oricine le are tot timpul in casa. Se pot umple, in functie de gustul vostru, cu gem mai consistent, rahat, marmelada sau magiun de prune, asa cum am ales eu.
Ingrediente
- Aluat
- 550 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
- 200 ml ulei
- 150 ml apa
- 2 linguri de otet din vin alb
- un varf de lingurita de sare
- 1/2 lingurita vanilie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
- Pentru umplut
- magiun de prune, rahat, marmelada
- Pentru decor
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare pentru reteta cornulete fragede de post
Creneti faina intr-un bol, faceti o gropita in mijloc si puneti drojdia dizolvata in 50 de ml de apa calduta ( din cei 150 de ml, nu il plus). In bol , peste faina, mai puneti aromele si sarea.
Incalziti restul de apa cu uleiul si otetul si, cand, la suprafata drojdiei au aparut multe bule, turnati amestecul. Framantati cateva minute pana cand obtineti un aluat omogen, un pic uleios, de consistenta potrivita.
Acoperiti bolul cu un prosop sau o folie alimentara si lasati-l la dospit 25-30 de minute.
Apoi preasarati faina pe masa de lucru si impartiti aluatul in 6 bucati. Din fiecare bucata intindeti cate un cerc de 25 de cm si taiati-l in 12 triunghiuri.
La baza puneti magiun de prune sau bucatele de rahat si rulati pana la varf.
Transferati cornuletele in tavi si coaceti-le 20-22 de minute la 190°C sau pana cand se rumenesc frumos.
Cat sunt calde, tavaliti-le prin zahar pudra vanilat.
*Din ingredientele date, obtineti 72 de cornulete fragede de post.
Asezati-le pe un platou si apoi va puteti bucura de aceste delicioase cornulete fragede de post. Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.