Site icon Rețete Fel de Fel

Cornuri bicolore din aluat dospit

Cornuri bicolore din aluat dospit

Cornurile se însiropează cu cinci minute înainte de stingerea focului / Shutterstock

Sunt minunate aceste cornuri bicolore din aluat dospit servite dimineața cu un pahar de lapte, unul de iaurt sau o cană de ceai! Sunt foarte interesante și ca gust și ca aspect. În plus, cornurile sunt și foarte aromate, pentru că sunt însiropate.

Cornurile din aluaturi dospite, indiferent de umplutură, pot fi opțiunea perfectă pentru pauza de masă de la școală, sau de la serviciu. Sunt și delicioase și consistente.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de cornuri pufoase cu gem, pe care v-o recomand cu drag. Puteți pune gemul sau dulceața preferată.

Și vă mai recomand să încercați și rețeta de cornuri pufoase cu nutella. Merg de minune servite calde dimineața, în drum spre școală sau spre serviciu. Dar nici reci nu sunt de respins.

Iar dacă doriți să preparați celebrele croissante, găsiți pe blog o rețetă de croissante rapide. Este o rețetă simplă și destul de ușor de preparat. Aluatul croissantelor se desface în foi și foițe spre deliciul papilelor.

Cum se prepară rețeta de cornuri bicolore din aluat dospit

Pentru rețeta de față frământăm un aluat asemănător cu aluatul pentru cozonac, pe care îl împărțim în două. Într-o parte adăugăm cacao și esență de rom, în cealaltă adăugăm esență de vanilie pentru arome diferite.

Chiar dacă sunt două aluaturi, cornurile se prepară destul de simplu, suprapunând cele două aluaturi.

Sunt și delicioase și de efect așa în două culori. Preparați-le pentru a vă convinge.

Și dacă mai doriți rețete de cornuri, găsiți pe blog mai multe rețete care vă pot inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornuri bicolore din aluat dospit.

 

Exit mobile version