In week-end am facut cornuri de cartofi cu branza si am zis ca trebuie neaparat sa va dau si voua reteta. Aceste cornuri sarate au un aluat atat de moale si pufos incat nu te mai poti opri din mancat. De data asta le-am umplut cu branza, dar se pot umple si cu cascaval, diverse salamuri uscate, sunca presata, etc.
Cartofii confera aluatului o consistenta delicata, cornurile se pastreaza moi si pufoase cateva zile tinute la rece intr-o punga de plastic. Dar, va asigur, desi ies 24 de bucati, n-o sa reziste prea mult 🙂 .
Ingrediente:
- Aluat
- 500 g cartofi fierti
- 500 g faina
- 2 oua
- 25 g drojdie proaspata(sau 7 g uscata)
- 1/2 lingurita zahar
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- Umplutura
- 300 g branza,cascaval,etc.
- Pentru uns si decor
- 1 ou mare
- seminte de mac si susan
Mod de preparare pentru reteta de cornuri de cartofi cu branza:
Prima data fierbem cartofii cu coaja pana sunt moi si furculita intra usor in ei. Ii lasam sa se raceasca un pic, ii curatam de coaja si cantarim exact 500 g.
Ii punem intr-un bol mare si ii presam cu instrumentul pentru facut piure pana obtinem o compozite omogena.
Drojdia o amestecam cu zaharul si cele 3 linguri de lapte caldut si o lasam sa se activeze.
In bol, peste cartofi punem si faina, ouale batute cu sarea, uleiul si drojdia activata.
Framantam un aluat moale si omogen. Mai adaugam faina numai in cazul in care aluatul este foarte moale. Il sa creasca timp de o ora intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.
Apoi il punem pe blatul de lucru presarat cu faina si il impartim in doua bucati. Fiecare bucata o intindem cu un sucitor, ajutandu-ne de faina tot timpul, dandu-i forma unui disc de 38-40 cm diametru. Il impartim in 12 triunghiuri cat de cat egale. La baza fiecarui triunghi facem o taietura, exact la jumatate.
Taiem branza bastonase pe care le asezam la baza fiecarui triunghi.
Tragem usor de varfurile de la baza si rulam, obtinand un corn.
La fel procedam si cu cea de doua bucata. Obtinem in total 24 de cornuri.
Cum coacem cornurile
Asezam cornurile in tavi acoperite cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca vreo jumatate de ora. Apoi le ungem cu oul batut si presaram seminte de mac si susan. Eu am mai rajnit si niste sare de Himalaya deasupra pentru ca imi plac mai sarate si branza nu era destul 🙂 .
Coacem cornurile 10 minute la 200 °C si inca vreo 20 de minute la 180 °C, pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt delicioase si calde si reci.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.