Site icon Rețete Fel de Fel

Cornuri pufoase cu nutella bune pentru micul dejun

Pentru dimineți răcoroase și nu numai sunt foarte potrivite aceste cornuri pufoase cu nutella.

Iubesc aluaturile dospite (cred c-am mai spus-o :)) si ,cand vad o reteta cum este cea de fata nu pot sa-i rezist orice as face.Reteta de cornuri pufoase cu nutella am vazut-o la Julia ,mi-a placut si am trestat-o imediat iar rezultaul a fost grozav.Cornurile au fost pufoase,ciocolatoase ,abia a mai ramas si pentru a doua zi,asadar vi le recomand cu drag.

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 500 g faina tip 00
  • 2 oua
  • 70 g zahar brun
  • 60 g unt
  • 180 ml lapte cald
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie ( esenta /zahar vanilat /coaja de lamaie )
Pentru umplutura :
  • 150 g nutella
  • 1 galbenus +3 linguri de lapte pentru uns
  • zahar brun pentru decor

Mod de preparare pentru reteta cornuri pufoase cu nutella

Cernem faina intr-un bol,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu cateva linguri de lapte cald.O lasam sa cresca 5 minute iar in acest timp batem ouale cu zaharul intr-un bol,adaugam un praf de sare,vanilia, laptele cald si untul topit.Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios pe care il lasam sa cresca ,acoperit cu o folie pana isi dubleaza volumul.Apoi impartim aluatul in doua bile aproximativ egale.

Intindem bilele cu un sucitor si formam doua discuri cu diametrul de 35-40 cm.Unul il ungem cu nutella iar celalalt il asezam deasupra.Taiem aluatul cu un cutit bine ascutit in 16 bucati  pe care le rulam incepand de la baza ,formand cornurile.

Le asezam intr-o tava mare de aragaz , le mai lasam sa cresca vreo 20-30 de minute,le ungem apoi cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram zahar brun deasupra.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 10 minute,reducem apoi la 180 °C si continuam coacerea inca 15-20 de minute pana ce sunt frumos rumenite.
Sunt foarte bune calde dar si reci ,alaturi de un pahar cu lapte sunt delicioase.Raman pufoase cateva zile,acoperite cu folie alimentara.Pofta buna!

De asemeni puteti incerca si treccia cu nutella,o reteta la fel de delicioasa !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version