Site icon Rețete Fel de Fel

Cornuri pufoase cu unt

Cornuri pufoase si gustoase cu unt,bune pentru pachetel ,gustare sau chiar mic dejun.Daca va tenteaza aluaturile dospite asa,ca pe mine 🙂 ,vi le recomand,sunt grozave.

 

Ingrediente:

 

Pentru aluat :

Pentru uns si decor :

 

Mod de preparare pentru reteta de cornuri pufoase cu unt:

 

Intr-un bol punem 550 g faina ,facem o gropita in mijloc si puneti drojdia amestecata cu un pic de lapte cald si lasati deoparte 10 minute.Intre timp,bateti oul cu sarea si zaharul,adaugati laptele cald si uleiul de masline.Turnam aceasta compozitie peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios,cam 10 minute.Daca este prea moale mai  adaugati din faina ramasa.

Lasam la crescut in jur de 40 de minute,acoperit ,la loc cald si ferit de curenti de aer.

 

 

Impartim apoi aluatul in 5 bile,cam 200 g /una.Din fiecare intindem un cerc de 22-23 cm diametru ,il ungem cu unt topit si-l taiem in 4.In interiorul fiecarei bucati facem 4 taieturi ,exact ca in imaginea de mai jos 🙂 .Rulamde la baza spre varf si punem cornurile formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

 

Mai lasam inca vreo 15 minute sa creasca in tava,le ungem cu ou batut si presaram sare grunjoasa sau diverse seminte.

 

Coacem cornurile 25-35 de minute la 180 °C,pana ce se rumenesc usor deasupra.Sunt grozave calde dar si reci raman moi daca le pastrati intr-o punga de plastic.Pofta buna !

 

 

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version