Aluaturi sărate

Covrigi de casa cu mac si susan

Acesti covrigi de casa cu mac si susan imi amintesc de copilarie cand in drum spre scoala ne opream mai intai la covrigarie.

Luam de fiecare data unul cu mac si unul cu susan si nu stiam sa spun care era mai bun.

Nu as putea sa spun ca sunt mai buni preparati in casa, dar satisfactia este mai mare. Si sunt mai sanatosi, cu siguranta!

Ingrediente

Ingrediente aluat:

  • 500 g faina (am folosit 400 g faina alba si 100 g faina integrala)
  • 280 g apa calda
  • 7 g drojdie uscata (un pliculet)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25-30 ml ulei

Pentru fiert covrigii:

  • 1 l apa
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Decor:

  • chimen,susan,seminte de in,mac,sare grunjoasa

Mod de preparare pentru reteta covrigi de casa

Cernem faina intr-un bol mare si punem drojdia,sarea si zaharul.Adaugam incet ,incet apa calduta amestecata cu uleiul si framantam 10-15 minute aluatul obtinut.Il acoperim apoi si-l lasam sa creasca timp de 50-60 de minute,pana isi dubleaza volumul.
Dupa aceea facem un snur lung din aluat si-l taiem in 12-13 bucati,aproximativ egale.Din fiecare bucatica facem un snurulet,caruia ii dam forma de covrig bretzel.Procedam asa pana terminam toate bucatile de aluat,apoi ii mai lasam la crescut un sfert de ora.
covrigi de casa
Intre timp ,punem pe foc o oala cu un litru de apa,iar cand a dat primul clocot adaugam bicarbonatul.Punem covrigii pe rand in apa,iar cand se ridica la suprafata ii scoatem cu o spumiera si-i punem in tava de copt.
Presaram pe ei sare mare,susan,mac,seminte de in,chimen,la alegere si -i coacem 25-30 de minute la 190-200 °C.
covrigi de casa
Mie imi plac cei cu chimen,usor calduti,dar sunt deliciosi si dupa ce s-au racit.Sper sa incercati si voi cei mai buni covrigi de casa .Pofta buna!
covrigi de casa

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.