Acesti covrigi de casa cu mac si susan imi amintesc de copilarie cand in drum spre scoala ne opream mai intai la covrigarie.
Luam de fiecare data unul cu mac si unul cu susan si nu stiam sa spun care era mai bun.
Nu as putea sa spun ca sunt mai buni preparati in casa, dar satisfactia este mai mare. Si sunt mai sanatosi, cu siguranta!
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 500 g faina (am folosit 400 g faina alba si 100 g faina integrala)
- 280 g apa calda
- 7 g drojdie uscata (un pliculet)
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 25-30 ml ulei
Pentru fiert covrigii:
- 1 l apa
- 2 linguri de bicarbonat de sodiu
Decor:
- chimen,susan,seminte de in,mac,sare grunjoasa
Mod de preparare pentru reteta covrigi de casa
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.