De mult imi sta gandul la o felie pufoasa de cozonac cu mac si migdale. Si cand mi-e pofta de ceva ,ma pun repede in miscare,nu prea stau pe ganduri. Si n-astept nici Pastele sau Craciunul si Revelionul sa umplu casa de miros de cozonaci. Mai ales cand vremea se conformeaza si ploua molcom semn ca toamna si-a intrat incet,incet in drepturi.
Ingrediente
Aluat :
- 500 g faina alba de grau tip 00 (plus 1,2 linguri )
- 200 ml smantana de gatit (23 % grasimi )
- 3 oua ( 1 ou +2 galbenusuri )
- 100 g zahar
- 80 g unt
- un praf de sare
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
- 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala ( bio )
- 50 g mac
- 150 g migdale macinate
- 50 g zahar
- 30 g cacao
- 2 albusuri
- 5-6 linguri de lapte
- 1 galbenus
- 1 lingura de lapte
- mac si fulgi de migdale
Mod de preparare cozonac cu mac si migdale
Acoperim bolul cu un prosop sau folie si-l lasam sa-si dubleze volumul intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer.
Cum facem umplutura pentru cozonac
Ii lasam sa cresca si in forme,vreo 30 de minute apoi ii ungem cu galbenusul amestecat cu lingura de lapte.
Presaram mac si fulgi de migdale si coacem 35-40 de minute la 180 °C.Daca alegeti o forma mare de cozonac,coaceti 10 minute in plus, si faceti testul cu scobitoarea.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.