Site icon Rețete Fel de Fel

Cozonac cu nutella. Reteta de casa

Zilele trecute am avut pofta de cozonaci si m-am gandit sa va arat si voua reteta mea de cozonac cu nutella.

Un rasfat total pentru cei ce iubesc nutella. Ai mei au fost foarte incantati si voi repeta, cu siguranta, reteta.

Cozonacul este foarte gustos, pufos si  ciocolatos.

Mai gasiti pe blog si alte retete de cozonac de unde o puteti alege pe cea care va place.

 

Ingrediente

 

  • Aluat
  • 870 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 150 g zahar
  • 40 g drojdie proaspata ( sau 12 g uscata )
  • 1 lingurita de sare
  • 370 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 1 esenta de rom
  • Umplutura
  • 300 g nutella
  • 100 g nuci macinate
  • 1 ou pentru uns
  • fulgi de migdale pentru decor

Mode de preparare pentru reteta cozonac cu nutella

 

Cernem faina intr-un bol, facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia dizolvata cu 5-6 linguri de lapte cald si o lingurita de zahar (din cantitatile date ).
Intre timp batem bine galbenusurile si oul intreg cu zaharul,pana ce acesta se topeste ,adaugam laptele cald,esenta si sarea.Daca folositi un robot de bucatarie sau o masina de paine pentru framantat ,topiti untul impreuna cu uleiul si adaugati-le la compozitia de oua cu lapte.Daca framantati cozonacul cu mana,opriti grasimea si ajutati-va de ea la framantare.
Acand drojdia a crescut incepem sa framantam adaugand din compozitia de lapte si oua (eu am pus si toata grasimea pentru ca am folosit un robot ).Cand aluatul a devenit elastic si nelipicios ,il acoperim cu o folie alimentara si-l lasam la cald sa-si dubleze volumul.

Ce facem cu umplutura

Pentru umplutura amestecam nutella cu nucile macinate.
Cand aluatul de cozonac a crescut suficient ,il punem pe planul de lucru si-l impartim in patru bile.Intindem cu un sucitor ,fiecare bila intr-un dreptunghi de aprox 20×35 cm.Ungem suprafata cu nutella si rulam intr-un sul.Impletim cate doua suluri de aluat si le punem in forme de cozonac .

Le mai lasam si in forme sa cresca in jur de 30-35 de minute,ungem cozonacii cu oul batut iar deasupra presaram fulgi de migdale.
Coacem in cuptorul preincalzit la 220 °C pentru 10 minute,apoi reducem la 190-200 °C si coacem alte 30 de minute.Daca se rumenesc prea mult deasupra,acoperiti-i cu o folie de aluminiu si ,sa va asigurati ca sunt copti cum trebuie faceti testul cu scobitoarea (frigaruie 🙂 ).

Inainte de a-i taia,lasati-i sa se racesca complet.Este cel mai bun cozonac cu nutella pe care l-am mancat vreodata .Pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version