Această rețetă de cozonac din aluat dospit la rece este chiar perfectă pentru a fi preparată de sărbători.
Atunci când dorim să pregătim multe bunătăți pentru mesele de Paști, pentru Crăciun și Revelion, sau orice altă ocazie specială, este ideal să căutăm rețete simple și rapide. Rețeta de cozonac nu este chiar simplă, dar dospirea aluatului la rece ne este de mare ajutor.
Pregătim aluatul de seara, îl punem într-un vas încăpător, îl acoperim și îl dăm la frigider. A doua zi doar îl mai lăsăm la crescut în tăvi, în timp ce se încălzește cuptorul.
Rețetă de cozonac din aluat dospit la rece
Pentru acest tip de cozonac este recomandat uleiul ca și grăsime, nu untul și nici untura. Untul sau untura la rece ar întări aluatul și nu s-ar mai dezvolta frumos în timpul coacerii. Sau, dacă totuși folosim unt sau untură, când scoatem aluatul din frigider, îl lăsăm la temperatura camerei pentru a-l ajuta să se dezvolte.
Umplutura pentru acest cozonac dospit la rece o alege fiecare după propriile gusturi. Noi am optat pentru nuci și cacao. Este umplutura pe care o adorăm. Însă am preparat și un cozonac umplut cu stafide. Acela a fost cu destinație.
Dar găsiți pe blog mai multe rețete de cozonac de unde o puteți alege pe cea care vă place.
Dacă vă numărați printre cei care adoră cozonacul, vă oferim și o rețetă spectaculoasă de cozonac de post cu nucă, stafide și cacao.
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.