Crema de cacao cu unt, reteta simpla, explicata pas cu pas. Crema ciocolatoasa pentru torturi si prajituri, delicioasa si foarte usor de preparat.
Crema de cacao cu unt este perfecta pentru umplerea torturilor, prajiturilor, fursecurilor, fagurilor sau a prajiturilor cu foi. Este o crema fina, ciocolatoasa, care se prepara destul de simplu si este absolut grozava.
Ingrediente
- pentru aproximativ 600 g de crema
- 3 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri cu varf de cacao amara
- 250 de g unt
- o fiola de esenta de rom
Mod de preparare pentru reteta crema de cacao cu unt
Intai de toate asezati pe foc un vas cu putina apa si lasati pana incepe sa fiarba. Intr-un bol sau o craticioara care se sta perfect peste vasul de pe foc, puneti ouale impreuna cu zaharul. Amestecati-le bine si puneti-le la baie de abur, reducand flacara la minim. Craticioara cu ouale si zaharul nu trebuie sa atinga apa care fierbe.
Amestecati continuu, timp de 7-8 minute pana cand devine cremoasa, ca o smantana mai subtire. Ideal este sa aveti un termometru, astfel veti putea gati ouale corect si nu riscati sa le faceti omleta. Temperatura la care ouale sunt gatite este de 70°-75°C.
Luati apoi vasul de pe foc si adaugati cacaoa cernuta.
*Cacaoa se poate adauga si de la inceput, impreuna cu ouale si zaharul. Numai ca eu procedez asa pentru ca mi s-a intamplat de doua ori sa mi se intareasca excesiv crema pe foc. Cauza era cacaoa de proasta calitate.
Dupa ce ati incorporat bine cacaoa, transferati crema intr-un bol si lasati-o sa se raceasca. Apoi adaugati esenta de rom.
Intre timp mixati untul lasat la temperatura camerei pana devine spumos.
Acum puteti incorpora untul, putin cate putin, in crema de oua racita complet.
Puteti folosi telul sau, la fel de bine, un mixer. Important este sa fie bine amestecata iar crema obtinuta sa fie fina si omogena.
Crema de cacao cu unt poate fi preparata in avans, pastrata la frigider in bol, acoperita cu folie sau intr-o caserola cu capac . Cand doriti s-o folositi, scoateti-o la temperatura camerei si lasati-o sa se mai inmoaie. Fiind o crema cu unt, capata o consistenta solida.
Dupa cum am mai spus, o puteti folosi la umplerea dulciurilor.
Amandinele ( click pentru reteta), sunt cel mai bun exemplu.
Sau PRAJITURA EXCELENT (click pentru reteta)
dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.