Crema de ciocolata si cafea este perfecta pentru cei ce iubesc deopotriva ciocolata si cafeaua.
Este o reteta extrem de simpla, se prepara usor si necesita decat trei ingrediente.
Aveti nevoie decat de smantana pentru frisca, ciocolata de menaj si cafea solubila ( ness). Veti obtine o crema delicioasa si aromata.
Este perfecta pentru umplerea prajiturilor, torturilor sau a deserturilor ce nescesita o crema cu consistenta ferma.
Ingrediente:
- 200 ml smantana pentru frisca (peste 30% grasime)
- 150 g ciocolata de menaj (52% cacao)
- o lingura de cafea solubila (ness)
Mod de preparare pentru reteta de crema de ciocolata si cafea:
Incalziti smantana pentru frisca pana se infierbanta, nu trebuie sa fiarba. Rupeti ciocolata bucatele sau tocati-o, puneti-o peste smantana calda si adaugati si ness-ul.
Lasati-o 2-3 minute, apoi amestecati pana cand se omogenizeaza binne.
Puneti vasul la frigider 2-3 ore si apoi mixati foarte bine si crema este gata.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.