Dulciuri

Crema patisera. O reteta divina

O crema care-mi place foarte mult si o folosesc des la eclere, tarte si muulte alte dulciuri  este crema patisera. Recent am combinat-o cu mure la o tarta absolut divina, o combinatie care m-a cucerit iremediabil 🙂 .

Ingrediente:

 

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 45 g amidon (sau 90 g faina)
  • 0,5 l lapte
  • coaja de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare pentru reteta crema patisera:

 

Galbenusurile  le amestecam bine cu sarea, zaharul, pliculetul de zahar vanilat si  2-3 linguri de lapte, pana ce compozitia se deschide la culoare.

Amidonul il dizolvam in lapte  si turnam peste compozitia anterioara.

Punem la foc mic si amestecam continuu pana capata consistenta unei budinci. Singem focul si lasam sa se racoreasca cateva minute apoi adaugam si lamaia rasa. Crema patisera este gata.

crema patisera

Amestecam bine si lasam la racit acoperita cu folie alimentara pentru a nu face crusta deasupra. Minunata, preferata fiica-mii, asa ca portia de mai jos e a ei :).

Spor la treaba si pofta buna!

crema patisera
crema patisera

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.