Cuburi aperitiv cu spanac ,branza si ciuperci , delicioase , aratoase si extrem de gustoase. Sunt usor de preparat ,arata foarte bine pe un platou cu aperitive festive si vi le recomand cu drag .
M-au inspirat „Culorile din farfurie „si le multumesc pentru aceasta reteta colorata si gustoasa.
Ingrediente:
- Blat
- ( de 32x35cm sau 28×40 cm )
- 6 oua
- 40 g ulei (6 linguri )
- 100 g smantana ( 3 linguri )
- 100 g faina (6 linguri )
- 200 g spanac ( 6 linguri )
- 1 lingura rasa de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- Umplutura
- 250 g crema de branza (tip Philadelphia )
- 100 g feta (sau telemea sarata )
- 100 g smantana ( 3 linguri )
- 400 g ciuperci din conserva
- 4 g gelatina( 2 folii sau 5 g praf )
- 2 linguri marar tocat
Mod de preparare pentru reteta cuburi aperitiv cu spanac,branza si ciuperci:
Intai facem blatul .Separam ouale iar albusurile le mixam foarte bine cu sarea.
Galbenusurile le frecam putin cu uleiul ,adaugam spanacul facut piure ,smantana ,faina cernuta impreuna cu praful de copt iar la final am incorporat albusurile batute spuma .
* Am folosit spanac congelat pe care l-am la dezghetat in frigider,apoi l-am stors bine si l-am facut piure.Cantitatea din reteta este cantarita dupa ce l-am stors foarte bine de apa.
Compozitia finala trebuie sa fie omogena si aerata,albusurile se incorporeza cu miscari delicate de sus in jos.
Acoperim o tava de 32×35 ( cea de la cuptor ) sau una de 28x40cm cu hartie de copt si punem compozitia ,niveland-o foarte bine.
Coacem blatul 20-25 de minute la 170-180 °C ,fara a o rumeni.
Dupa ce s-a racit ,impartim blatul in trei dreptunghiuri egale.
Cat se raceste blatul ,pregatim umplutura .Hidratam gelatina in 30-40 ml de apa.Intr-un bol punem crema de branza,feta sau telemeaua sfaramitata bine ,smantana si mararul .Amestecam foarte bine ,apoi incorporam cate o lingura la gelatina topita (pe baie de abur si lasata sa se raceasca ) pana terminam toata crema .
La final amestecam in compozitie si ciupercile scurse bine si tocate .
Cum asamblam aperitivul
Asamblarea aperitivului este foarte simpla. Punem o foie de blat ,jumatate din crema de branza cu ciuperci ,a doua foaie de blat,restul de crema si acoperim cu ultimul blat .
Infasuram in folie alimentara si pastram la rece cateva ore .Eu prefer sa las peste noapte ,crema se incheaga perfect si se taie cuburi frumoase.
Taiati aperitivul in cuburi si decorati-le dupa imaginatie.Eu am pus deasupra o feliuta de rosie si seminte negre de susan pentru un contrast de culori.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.