Site icon Rețete Fel de Fel

Cum se conserva verdeturile pentru iarna

Cum se conserva verdeturile pentru iarna? Este o intrebare pe care o primesc din ce in ce mai des pe pagina de Facebook a blogului si, astazi, vin cu un articol care sa va fie de ajutor. Nu ma indoiesc ca, in aceasta perioada, gradinile si pietele sunt pline de verdeturi proaspete si fiecare gospodina se gandeste cum sa le pastreze mai bine, astfel incat sa se poata bucura de aroma lor si la iarna.

 

Ingrediente:

 

 

Cum se conserva verdeturile pentru iarna

 

In primul rand spalati si uscati bine verdeturile pe care ati ales sa le conservati. O centrifuga pentru salate este grozava in acest caz, veti putea spala si usca verdeturile rapid si eficient. Daca nu aveti una, scurgeti foarte bine verdeturile si uscati-le bine cu servetele absorbante/prosoape de bucatarie.

Variantele de pastrare sunt diverse, voi alegeti-o pe cea care va multumeste mai mult 🙂 .

1. Tocati verdeata si puneti-o simplu in pungi sau caserole de plastic. Presati bine pungile sa iasa cat mai mult are din ele si puneti-le la congelator.

2. O alta metota de congelare care pe mine ma multumeste pe deplin, este pastrarea intregii legaturi de verdeata in folie de plastic. Infasurati cat mai strans in folie fiecare legatura intreaga de marar, leustean, patrunjel sau ce ati ales sa folositi si congelati-le asa.

Cand aveti nevoie, o tocati asa congelata si o puneti la mancare. In acest mod isi pastreaza maximul de aroma.

 

3. Uscarea este o alta metoda pe care o puteti folosi. Spalati si uscati verdeturile, intindeti-le pe prosoape curate de bucatarie si lasati-le la uscat in locuri uscate si aerisite. Sau puteti face legaturi/buchetele, legati-le si atarnati-le in camara sau debara.

4. Congelarea verdeturilor si ierburilor aromate in tavite pentru gheata cu unt sau ulei de masline. Umpleti formele cu ierburile dorite, acoperiti cu unt sau ulei de masline si puneti la congelator. Eu congelez asa bucsuicul, salvia, oregano, cimbrisor, cimbru si rozmarin.

 

Sunt minunate la marinade, fripturi, paste etc.

Metode de pastrare a verdeturilor

 

5. Pastrarea la borcan cu sare. Asezati straturi de verdeata si sare neiodata, ultimul fiind de sare. Dupa cateva zile puteti completa cu alte randuri pentru ca se va lasa destul de mult. Pastrati borcanele in camara la rece.

Inainte de folosite va trebui sa le puneti in multa apa rece, la desarat.

Daca aveti si alte idei, le astept cu drag.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Spor la treaba!

Exit mobile version