Printre primele rețete de murături preparate anual se numără și rețeta de dovlecei murați pentru iarnă. De fapt prima rețetă de murături preparată vara este rețeta de castraveți murați la soare. Abia așteptăm sezonul castraveților de grădină să îi marinăm în saramură, la soare.
Cât despre dovlecei, după ce ne răsfățăm cu ei preparați în diferite moduri, îi preparăm și marinați pentru iarnă. Prima dată preparăm rețeta de dovlecei pane cu mujdei, sau cu sos de iaurt cu usturoi. Este preferata familiei. Apoi începem să includem dovleceii în foarte multe preparate. Îi includem în rețete de ciorbe și supe, de mâncăruri scăzute și de aperitive.
O rețetă de gustare cu dovlecei foarte apreciată de pe blog este rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie. Este o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă și sănătoasă. Dovlecelul spiralat și ușor deshidratat se trage ușor la tigaie în ulei aromatizat.
Cum se prepară rețeta de dovlecei murați pentru iarnă cu mărar și usturoi
Pentru rețeta de față folosim rețeta de la castraveții bulgărești, dar nu punem atâtea condimente. Ne rezumăm la boabele de piper și la mărar. Dovleceii sunt foarte gustoși asezonați cu mult mărar în aproape toate preparatele. Iar murați ies foarte aromatizați de la mărarul adăugat. De aceea este indicat să nu folosim prea multe condimente care le-ar influența gustul.
Dacă sunteți în căutare de rețete de murături sau de rețete cu dovlecei, găsiți pe blog mai multe astfel de rețete.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de dovlecei murați pentru iarnă cu mărar și usturoi.