Aperitive

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Cred că rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi este cea mai simplă rețetă de dovlecei, pe care toți o adoră.

Este, probabil, prima rețetă care ne vine în minte când apar dovleceii pe piață.

Vara renunțăm la clasicele șnițele de pui și ne răsfățăm cu aceste șnițele de dovlecei.

Iar servite cu mujdei de usturoi sunt ideale. Nu mai dorești altceva la masă, decât o felie de pâine de casă.

Important la prepararea acestor Dovlecei pane cu mujdei de usturoi este să-i lăsăm să elimine din apă. Altfel ies prea moi și nu ne vor mai plăcea.

Cu toate că preparăm foarte des această rețetă, lipsea de pe blog.

Mai găsiți pe blog Rețeta Dovlecei pane cu pesmet și parmezen. Și aceasta ne place mult, mai ales servită pe platoul cu aperitive sub formă de turnulețe.

Dar vă mai recomand de pe blog, tot din categoria rețetelor simple cu dovlecei:

Rețeta Chifteluțe de dovlecei

Rețeta Rulouri de dovlecel cu prosciutto crudo

Sunt foarte multe modurile de a pregăti dovlecelul: sub formă de supă, de tocăniță, de sosuri, dar modul pane este cel mai frecvent.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Gătește Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Timp de preparare

30 min

Porții

8

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

Ingrediente

  • 2 dovlecei de grădină, cruzi
  • 4 ouă
  • 200 gr făină
  • sare și piper
  • puțin ulei pentru prăjit
  • Pentru mujdei:
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 linguriță sare grunjoasă
  • 1/2 linguriță oțet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri de apă plată
  • 1-2 linguri de apă minerală, carbogazoasă

Mod de preparare

Spălăm dovleceii pe coajă și îi tăiem în rondele de 3-4 mm grosime, fără a le îndepărta coaja. Coaja are gust și este plină de nutrienți, dacă dovleceii sunt cruzi, e chiar păcat să o îndepărtăm.

Pe un platou, tavă, sau tocător, așezăm rondelele de dovlecei și presărăm sare peste ele.

Le lăsăm așa 10-12 minute, timp în care elimină din apă. Le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel, lăsându-le 5-6 minute, de data aceasta.

Cernem într-un bol făina, iar în alt bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper și o lingură de făină.

Tăvălim rondelele de dovlecei prin făină, apoi prin compoziția de ouă și le prăjim în puțin ulei încins. Doar punem ulei cât să acopere baza tigăii. Prăjim dovleceii pane la foc mediu spre mare, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni frumos. Apoi îi scoatem pe un platou tapetat cu un prosop de hârtie, absorbant.

Pentru prepararea mujdeiului, curățăm usturoiul și îl pisăm bine în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Apoi îl frecăm cu ulei de măsline, ca la maioneză. Adăugăm și puțin oțet pentru a diminua din gustul picant, apoi îl diluăm cu apă plată și carbogazoasă, atât cât să ajungem la gustul optim.

Servim delicioșii dovlecei pane cu mujdei de usturoi, calzi, sau reci, după preferințe.

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria cu poze de mai sus!