Ne plac șnițelele, dar ne plac în mod deosebit și acești Dovlecei pane cu pesmet și parmezan, serviți ca aperitiv, cu mujdei sau cu un sos de iaurt cu usturoi.
Sunt tare buni și de efect și printre alte aperitive, asamblați în formă de turnulețe cu șuncă presată și cașcaval, sau cu diverse brânzeturi.
Rețeta este simplă și destul de rapidă.
Ingrediente
- 2 dovlecei cruzi
- 3 ouă
- sare și piper
- 200 gr parmezan ras fin
- 200 gr pesmet
- 250 gr făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Iată cât de simplu se prepară rețeta Dovlecei pane cu pesmet și parmezan!
Mai întâi spălăm bine dovleceii pe coajă și îi ștergem cu prosoape absorbante.
Îndepărtăm capetele și îi feliem în rondele de aproximativ 5-6 mm, pe care le așezăm pe o suprafață plană, una lângă alta.
Presărăm sare peste ele și le lăsăm aproximativ 10 minute așa, pentru a elimina apa din ele.
Le tamponăm bine cu prosoape absorbante.
Dacă ni se par zemoase le întoarcem și pe cealaltă parte și repetăm procedeul.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu sare și piper până se omogenizează. Putem adăuga, ca la șnițele și o lingură de muștar.
În alt bol punem făina, iar în al treilea bol amestecăm pesmetul cu parmezanul. Se pot adăuga și alte condimente preferate, sau diverse verdețuri uscate.
Punem la foc mediu spre mare, o tigaie cu ulei la încins.
Trecem rondelele de dovlecei prin făină, apoi prin ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan.
Le scufundăm în uleiul încins și le rumenim rapid pe ambele părți.
Le scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.
Sunt chiar delicioși acești Dovlecei pane cu pesmet și parmezan, atât calzi, cât și reci și pot constitui chiar baza pachetelor pentru a doua zi, alătură de o brânză sărată.
* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.
*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.