Aperitive

Drob de miel. Reteta traditionala

Anul asta, spre norocul meu ,am gasit si organe de miel in caserolele cu carnea, asa ca nu am mai ratat reteta de drob de miel.

Chiar daca au fost putine,le-am combinat cu niste ficatei de pui si am facut drobul de miel, cu ceapa verde si verdeturi proaspete ,un adevarat deliciu. De obicei faceam numai din pui,reteta de drob de pui cu oua de prepelita era reteta mea de baza,foarte gustoasa si aceea.

Ingrediente :

  • 450 g organe de miel ( ficat,splina si rinichi am avut )
  • 750 g ficatei de pui
  • 4 oua fierte tari
  • 4 oua crude mari ( 3 + 1 de pus deasupra )
  • 4 cepe verzi
  • 4 catei de usturoi uscat (sau verde )
  • 5 linguri de ulei de masline ( 3+ 2 )
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • piper prospat macinat
  • o frunza de dafin

Mod de preparare pentru reteta drob de miel

Prima data fierbem ouale tari ,timp de 8 minute,le trecem prin  jet de apa rece si le decojim.
Organele de miel bine spalate si curatate le fierbem 25 de minute in apa cu un praf de sare si frunza de dafin.Cand sunt gata ,le scurgem si le tocam marunt (se pot si toca la masina sau cu un robot de bucatarie).
Ficateii ii gatim intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline,in jur de 10-15 minute,pana scade lichidul format,apoi ii tocam si pe ei marunt cu un cutit sau la robot.
Punem totul intr-un bol,adaugam verdeturile tocate,ceapa verde,usturoiul ras fin ,cele 3 oua,sare si piper (mix ) proaspat macinat.
Amestecam bine,bine cu mana pana se omogenizeaza compozitia.Pregatim o tava de chec si o acoperim cu hartie de copt,asezam un strat din compozitia de drob,ouale fierte si acoperim apoi cu restul compozitiei.
Deasupra punem oul batut cu un pic de sare si doua linguri de ulei.
drob de miel
Coacem aproximativ 40-45 de minute la 200 °C.
Drobul se taie in momentul in care este complet rece,altfel se sfaramiteaza.Eu il tai de obiecei a doua zi,imi place un drob de miel cu  felii taiate perfect (sau ma rog,aproape  🙂 ).
Spor la treaba si pofta buna!
drob de miel
Fiecare familie are rețetele sale, iar leușteanul este una dintre verdețurile folosite pe teritoriul țării noastre cu precădere în ciorbele tradiționale. Cu ocazia Paștelui, îți recomandăm o rețetă de ciorbă de miel cu borș și leuștean, care să îți încânte papilele gustative.
*

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.