Dulce de leche sau dulceata de lapte este un desert foarte popular in America de Sud, fiind preparat din lapte si zahar,fierte la foc mic pana capata consistenta si arata ca un caramel.
Luna asta e mai incarcata ca de obicei si de aceea m-am grabit sa raspund provocarii secrete,gazduita luna aceasta de Lili.Mi-a revenit blogul Mihaelei ,de unde am ales o reteta delicioasa.Reteta se poate prepara si din lapte condensat,direct in cutie,gaurita si fiarta la foc mic,2-3 ore.
Aceasta este varianta cea mai simpla si cu ingrediente la indemana oricui,e suficienta doar un pic mai multa rabdare.
Ingrediente:
- 1 l lapte UHT ,cu 3.5 % grasime
- un varf de lingurita de bicarbonat
- un praf de sare
- 250-300 g zahar
Mod de preparare pentru reteta dulce de leche:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.