Dulciuri

Eclere cu crema patisera. Reteta usor de preparat

   Reteta de eclere cu crema patisera si glazura de ciocolata este una dintre preferatele mele. Nu este nici greu de preparat, iar daca respectam cativa pasi esentiali, vom obtine cele mai bune coji pe care le putem umple dupa pofta si gustul fiecaruia.

Ingrediente

  • (pentru 45 de ecleruri de 10 cm /unul )

 

  • Aluat
  • 260 g de faina
  • 380 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 225 g zahar
  • 60 g amidon
  • 750 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 70 ml lapte

 

Mod de preparare pentru reteta de eclere cu crema patisera:

Aluatul il pregatim astfel: apa, uleiul si un praf de sare le punem intr-o cratita la fiert.

Cand a dat in clocot, dam cratita de pe foc, adaugam toata faina si amestecam energic pana ce se incorporeaza bine. Punem din nou la foc mic si lasam inca vreo doua-trei minute pana cand aluatul se dezlipeste dupa fundul cratitei.

Lasam sa se raceasca bine, apoi transferam aluatul intr-un bol si incorporam ouale pe rand unul cate unul.

Cand am terminat de inglobat toate ouale aluatul arata asa.

Cu ajutorul unui sac a poche punem aluatul in tava sub forma de bastonase. Daca nu aveti unul se poate folosi si o punga de plastic mai groasa taiata la un colt.

eclere cu crema patisera

Coacem primele 15-20 de minute in cuptorul incalzit inainte la 220°C, apoi reducem temperatura la 170°C si le mai lasam inca vreo 10-15 minut. Nu deschideti usa cuptorului si lasati-le sa se rumeneasca bine, altfel se vor lasa cand le veti scoate afara.

eclere cu crema patisera

Cand sunt reci taiem fiecarui ecler cate un capacel.

eclere cu crema patisera

Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si putin lapte intr-o cratita iar separat, amidonul si un praf de sare le dizolvam in lapte.

Omogenizam ambele compozitii si punem pe foc amestecand continuu.

Este gata cand compozitia capata consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si adaugam si coaja de la o jumatate de lamaie.

Cu aceasta crema umplem ecerele si le glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele pe foc mic sau la microunde.

Spor la treaba si pofta buna!

eclere cu crema patisera
eclere cu crema patisera

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.